Eugène

Eugène was een schepper. Hij schilderde, tekende, schreef en boetseerde. Om de beurt en door elkaar.

 

Hoewel veel mensen een schilderij van hem in huis hebben hangen, verdienen zijn andere werken ook zeker de aandacht. Wist je bijvoorbeeld dat meerdere korte verhalen die hij schreef gepubliceerd zijn in verhalenbundels? En dat hij een manuscript voor een fantasy-boek heeft geschreven?

 

 

Markant

Eugène's leven draaide om creativiteit. Altijd op zoek naar inspiratie, nieuwe kennis en controverse. Tekenen van een creatieve geest. Iedereen weet zich nog zijn typerende grappen en opmerkingen te herinneren.

 

De angst van een kunstenaar

Misschien werkte hij wel naar het einde van zijn leven toe. Want de laatste jaren was hij productiever dan ooit. Hij leefde met de angst van een kunstenaar; om niets achter te laten.

 

Dat geeft ons wel de kans om hem mee te blijven maken. Als eigenzinnige, maar vooral inspirerende persoon. Juist nu, na zijn dood.

"De grootste angst van een kunstenaar is de angst om niets achter te laten"

Watbeeldig.nl

Watbeeldig.nl is de site die Eugène jarenlang zelf gebruikte om zijn eigen werk te tonen. De laatste jaren van zijn leven is de site echter uit de lucht geweest.

 

Hiermee pakken we de draad weer op en hopen we zijn passie voor kunst weer op iedereen over te brengen. De site zal zich steeds verder vullen met werken van Eugène. Dat doen we echter wel stap voor stap. Er ligt zoveel materiaal te wachten dat we de tijd nodig hebben om dit uit te zoeken en in te delen.

Wij, zijn kinderen

Wij missen een filosoof, een soms even ongrijpbare als verrassende man en een bijzondere vader in ons leven. Steeds weer raken we geïnspireerd door wat we terugvinden. Van schilderijen tot beelden en verhalen. Het vertelt ons dingen over zijn leven die hij alleen in zijn kunst kwijt kon. Zelfs in zijn dood komen we steeds dichter bij hem.

 

We missen hem, maar hij is niet ver weg.

Copyright watbeeldig.nl 2018